Званична интернет презентација
Град Бијељина

Бијељина поново домаћин бициклистичког каравана



Бијељина ће по 16. пут бити један од домаћина бициклистичке трке „Београд-Бањалука“ и тако дати допринос организацији једног од највећих и најдуговјечнијих међународних спортских догађаја у региону.
Трка почиње 17. априла, а сутрадан слиједи етапа између Београда и Бијељине-

- Бијељина је жила куцавица наше трке и без Бијељине ова трка не би ни опстала у овом облику и не би слала поруку о заједништву Србије и Републике Српске. Етапа дуга 140 километара вози се 18. априла и бициклисти ће прећи Дрину без заустављања на граничним прелазима и у Бијељину доћи у поподневним часовима. Ми из организације трке смо поносни што смо партнери са Градом Бијељина и ово је сваки пут прилика да представимо Бијељину цијелом свијету. Семберија има шта да понуди у области туризма и сигуран сам да ће и учесници трке бити задовољни. Зато смо захвални градоначелнику и његовим сарадницима на подршци и гостопримству - поручио је директор трке Владимир Куваља, приликом данашњег потписивања уговора са представницима Градске управе Града Бијељина.
Он је најавио и да ће у Бијељини бити одржан и бициклистички догађај за дјецу, а најбољи ће бити награђени.
 
Ове године биће промијењена траса трке која ће бити вожена до Јахорине, а завршна етапа биће вожена од Добоја до Бањалуке, због чега је у плану да од 2025. године трка добије ново име – „Србија-Република Српска“.
 
Међу учесницима трке други пут је и Бијељинац Ђорђе Купусовић, који је позвао суграђане да поздраве учеснике трке који долазе из више од тридесет земаља.
- Ово је мој град и потрудићу се да баш овдје обучем жуту мајицу, односно, освојим прво мјесто на етапи до Бијељине - поручио је Купусовић.
 
И савјетник Градоначелника Бијељине Радослав Остојић је изразио задовољство због избора Бијељине да поново буде на путу бициклистичког каравана.
- Ова трка је један од најљепших начина да се представе Бијељина, Република Српска и Србија, али и покажу јаке везе истог народа који живи са две стране Дрине. С обзиром на то да је обезбијеђена већа медијска покривеност, на овај начин људи у Европи и широм свијета ће имати прилику да нас упознају и виде шта имамо да понудимо - оцијенио је Остојић и позвао суграђане да доведу дјецу на трку која ће бити организована за најмлађе суграђане, али и да прате долазак бициклиста и старт наредне етапе према Власеници.